Fiskeboda – sommarfavorit vid Hjälmaren

Posted on Posted in Europa, Sverige

På en liten udde i östra Hjälmaren ligger en av mina sommarfavoriter – Fiskeboda. Ett namn som för de flesta kanske inte säger så mycket, men som för de som varit där förmodligen satt sig på minnet. För även om själva området är ganska litet och mest består av ett par kolonistugor och en camping med en liten sommaröppen restauarang, en gästhamn och ett femtiotal husvagnar. Visst finns det en hel del vackert i både en del rödmålade hus och stora segelbåtar, men det som gör att Fiskeboda verkligen sätter sig minnet är naturen.

Annons
500x500 Beach

Precis nedanför campingen ligger en sandstrand, som enligt egen utsago är Hjälmarens längsta, med utsikt över Sveriges fjärde största sjö. I omgivningarna böljar flera fält med havre, som skärs igenom av en liten landsväg, samt ett par inhägnade områden med får. Vattnet syns dessutom på båda sidor av udden, tack vare att den är så smal. Fiskeboda är helt enkelt en plats väl värd ett besök – och ett namn du lär minnas om du tar dig dit.

Följ Swedish Explorer på sociala medier

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

Fiskeboda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *