Med husbil genom Alperna

Posted on Posted in Europa, Österrike

Något många svenskar gjort under de senaste årtiondenas Medelhavsturism är att bila ner till Italien. Och med det har naturligtvis i alla fall nästan lika många åtminstone spenderat en halvdag i de österrikiska Alperna. Tyvärr stannar inte särskilt många i Alptopparnas förlovade land, utan värmen, maten och havet nere i Italien lockar mer. Så gjorde den även för oss, när husbilen rullade ner genom Europa. Men även från bilfönstret – och med en dålig, gammal digitalkamera – går det att få helt okej bilder på den fantastiska utsikten!

Genom de höga alptopparna, med en tutande långtradare som blinkar rött i backspegeln, går vägarna i de österrikiska Alperna upp och ner för de stupande branta bergväggarna. En minst sagt hisnande resa – både med tanke på vyerna och adrenalinnivån uikroppen under timmarna i det smala landet. Bara ett par timmar tar det mellan den tyska och det italienska gränsen, och vid den sistnämnda har naturens dramatik peakat och plattats ut.

2 thoughts on “Med husbil genom Alperna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *