Solnedgång i Costa Rica

Posted on Posted in Costa Rica

I Costa Rica är lugn och avslappnad stämning något av en officiell slogan. Det nationella uttrycket Pura Vida är lika utbrett som nationalrätten ris och bönor, Gallo Pinto, och betyder just ”rent liv”, men kan lika gärna översättas till ett enkelt eller lugnt liv. Termen är inte heller bara i tanken, utan används till allt möjligt. Alltifrån ”hej” och ”tack” till ”allt är bra” är fullt användbara fraser som kan ersättas med ett ”pura vida”.
Och för mig är solnedgångar på stranden en direkt symbol för ett enkelt och rent liv. Både det rent naturliga att beskåda något som sett likadant ut i miljarder år, men även att kunna ta sig tiden att sitta på stranden, kanske med en kokosnöt i handen, och bara njuta av en solnedgång.

Sugen på Costa Rica? Hitta fler inlägg här

Kanske är det just solnedgångarna på den costaricanska västkusten som gett folket som bor här, ”los ticos”, lugnet att se på livet med just pura vida i första hand. För utan tvekan är det något lugnande och avslappnande med att på kvällarna ta sig ner till stranden i Playa Tamarindo och bara titta på hur himlen långsamt tar sig från blå till svart, genom olika nyanser av gult, orange, rosa och rött. Att bevittna en solnedgång i Costa Rica är helt klart en upplevelse att minnas.

Följ Swedish Explorer på sociala medier

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *