Det kristna Aten

Posted on Posted in Europa, Grekland

Över de senaste 2000 åren har Aten tillhört många olika riken och därmed även flera olika religioner. Först och främst handlade det förstås om den mytomspunna grekiska mytologin med gudar som Zeus, Poseidon och Herakles. Tider som lämnat spår efter sig i form av bland annat tempel som Parthenon och Olympieion. Sedan följde århundraden av romerskt styre, något som till slut innebar att kristendomen lanserades i den grekiska huvudstaden. Under ett par hundra år har staden även varit muslimsk, vilket bland annat innebar att Parthenon då omvandlades till moské. Men den religion som står kvar än idag och därmed tydligt märks i staden är den grekisk-ortodoxa kristendomen som regerat över staden över de senaste hundra åren. Framför allt märks det i de många av Atens kyrkor som finns – som dessutom är väldigt vackra!

Följ Swedish Explorer på sociala medier

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *