Morgon i Stockholm

Posted on Posted in Europa, Sverige

En dag december gav jag mig ut på en kort promenad under en morgon i Stockholm, med mobilen i högsta hugg. Och kanske är det just det som visar Stockholms otroliga skönhet, att det inte ens behövs en lyxig systemkamera för att fånga staden, utan att det räcker med en liten mobil.

Följ gärna Swedish Explorer på sociala medier 

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

img_0002

Fotoresan – som skulle gå till Södra Station – inleddes på Gamla Stans tunnelbanestation, bara ett par meter utanför uppgången mot Riddarholmen. Och det måste verkligen vara den vackraste tunnelbaneuppgången i hela huvudstaden.

Efter den fascinerande inledningen svänger vi höger mot Riddarholmen, med mål att få bra foton på Stadshuset mot den färggranna och klara himlen. På vägen stöter man naturligtvis – det är ändå Stockholm vi pratar om… – massvis av vackra byggnader. En av dem är Riddarholmskyrkan, som är placerad mitt på Riddarholmen.

img_0007

Och till slut dök det vackra stadshuset upp bakom hörnet…

ska%cc%88rmavbild-2016-12-14-kl-10-30-52

För att sedan ta sig till Södra Station gör man en U-sväng under Centralbron, vilket tar dig tillbaka mot Södermalm, men först och främst genom Gamla Stan.

img_0027

Det må vara turistigt, dyrt och få Stockholmare skulle nog rekommendera att bo eller äta där till ett bra värde, men det tar inte bort faktumet att det är väldigt vackert!

img_0034

Följ gärna Swedish Explorer på sociala medier 

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *